The summer is magic

Hallå alla underbara där ute! Nu är vi på landet, och det är värsta medelhavsvärmen här. Michelle, Kim och Freja gick just ner till stranden för att bada, och jag gick in med Hera i skuggan. Hon är ju så liten ännu, så jag tänkte att det var bra för henne att få sova en stund i soffan med fläkten på full speed. Så här sitter jag nu en liten stund och hinner skriva lite.

Idag ska vi fortsätta att gräva en perennrabatt vi påbörjat. Vi ska fläta ett lågt staket på ett ställe i rabatten också, för det sluttar liksom neråt där. Staketet flätar vi av kvistar som jag ändå ska klippa av i vårat stora hasselträd. Vi har en ekorre också som bor i trädet bakom hasseln, han (eller hon) brukar springa som en skottspole mellan träden och samla in hasselnötter på hösten. Det är så gulligt att titta på :) 

 


Så här kommer hasselstaketet att se ut ungefär, fast lägre. Det är bara för att jorden inte ska rinna ur. Jag ska be Michelle fota slutresultatet senare. Jag har så mycket som ska planteras i den här rabatten, så det är lite bråttom.
Flox, hortensia, rosor, clematis, nävor, liljor och massa annat. Jag tror det kommer bli underbart vackert faktiskt :)

Sen är det ju väldigt viktigt att ha många olika sittplatser i en trädgård. Allt beroende på om man vill sitta i solen eller i skuggan olika delar av dagen. Hemma i stan har jag ett runt trädgårdsbord i gjutjärn med marmorskiva, och sex stolar som hör till. Detta ska stå på altanen, men eftersom stolarna har smala ben så måste Sigge svetsa på små plattor på dom, så det inte gör sönder golvet. Jädrans tur att Sigge är smed :)  Sen ska trät på stolarna bytas ut, och allt ska ommålas i vitt igen. Härligt ställe att sitta på morgonen och dricka kaffe och käka frukost.


Såna här stolar är det jag har. Jag tror bordet och stolarna är från Byarums bruk. Skit samma, snygga är dom! Får be Michelle fota även detta när det är klart. Ska ta lite före och efterbilder så ni kan se skillnaden.

HA EN FORTSATT SOLIG OCH UNDERBAR DAG ALLA

Lantliv

Nä nu får jag banne mig skärpa mig alltså! Jag funderar varje dag på att skriva ett blogginlägg, men så tänker jag att vem faan bryr sig liksom, så jag skiter i det. Men nu sitter jag här, hemma i lägenheten på en snabbvisit, och har lite tid över.
Vi har varit på landet i flera dagar och ska upp i kväll igen. Idag följer Kim med också, och vi planerar att stanna tills torsdag kväll. Måste vara hemma på fredag för Michelle ska iväg på ett ärende.

Jaa, vad gör vi på landet hela dagarna då? Jo vi solar, softar, badar och njuter i största allmänhet :)  Vi har också orkat med att slutföra typ 8 olika projekt och givetvis påbörjat hur många nya som helst. Typiskt mig och Michelle. Men det är himla roligt, och snyggt, fint och mysigt blir det kan jag lova. Det är ju det här med kryddgård, odlingsland, buskar, träd och självklart mängder med perennrabatter då, som ska anläggas eller flyttas. Ja, vi kan ju aldrig bestämma oss som bekant. Men nån gång i framtiden blir det säkert klart :)  Även den nya gäststugan som också ska byggas.

Resten av dagarna ägnar vi åt Freja och Hera. Dom är så jäkla goa och roliga. Hera som badade för första gången härom dagen gick bara i vattnet och började plötsligt simma. Hon är så himla duktig. Och varje gång hon behöver kissa eller bajsa så hör man ett litet "vaff vaff", sen springer hon ner från altanen och sätter sig på gräsmattan :)  Helt otroligt med tanke på att hon blev 13 veckor igår!



En bild från stranden vid midsommar.
Jag, Michelle, Carmen och Nina



Ett gammalt kort från sommaren 2007.
Jag, Kim och Sigge

Jag har nästan inga kort på den här laptopen, men ska bli bättre på att lägga upp bilder. Men jag lovar INTE att blogga oftare :)  Tills vi hörs igen - ha en underbar sommar alla goa bloggläsare!!!

Gratis modekläder & parfym

Vill du byta poäng mot gratis parfym eller coola modekläder? Gå med och registrera dig gratis på Gratis-Fashion.se, så får du 20 poäng direkt. Sen ger varje inloggning poäng, samt att du kan samla ihop massor av poäng genom att bara gå in på vissa hemsidor eller svara på frågor. Hur enkelt som helst :)
Kopiera bara länken här under, gå in och registrera dig, sen är det klart.

http://gratis-fashion.se/inviter-ven.php?id=7259

Du samlar snabbt ihop massor av poäng som du sedan kan byta in till vad just du vill ha. Smycken, väskor, make-up, parfym, hudvårdsprodukter, klockor, presentkort, kläder mm. Det finns till både killar och tjejer i varje kategori.

Midsommar

Jag orkar inte skriva något längre inlägg för vi ska snart dra till landet. Det blir en väldigt lugn och stillsam midsommar i år. Bara ta det lugnt, läsa, kolla film och pilla lite i rabatterna. Och midsommarmat förstås. För lilla Heras del blir det premiär, hon ska till landet för första gången i sitt liv. Hera och Freja ska få leka på stranden och bada i sjön så mycket dom vill :)  Härligt liv för våra älsklingar! Nu stannar vi hela helgen och tar inte med någon laptop, så jag får väl blogga igen när vi kommer hem. Tills dess får ni alla ha en jättefin och underbar midsommarhelg :)


Vem bryr sig?

Vad besviken jag blev idag. Hade tagit kontakt med en person från mitt förflutna för ett tag sedan. Bara för att höra mig för om några personer som står den här personen nära. Vi pratade lite och allt verkade vara på det trevligt civiliserade planet till en början. Men vad händer då? Jo, personens gamla elaka och otrevliga sätt kommer som ett brev på posten. Ja, vad trodde jag egentligen? Att den här personen skulle ha förändrats efter några år? Ja faktiskt, men så var inte fallet. Bara ytterligare ett bevis på att folk sällan förändras. Tråkigt för den personen, men skit samma för min del.

Så jag gör som jag brukar - adios och fuck off!!!

Nu lägger jag upp en text av Eva Dahlgren istället. Den betyder oerhört mycket för mig och är så vacker! Hennes texter har verkligen något att säga, i alla fall till mig.

VEM TÄNDER STJÄRNORNA


Det var evighetssekunder
tre korta andetag
hela livet vände
vem valde
inte jag
jag hörde ord från mina läppar
som aldrig vilat i min mun
tankar aldrig tänkta
som nya väggar i ett rum

Som om vi alltid älskat
sen min dagboks första blad
men att jag får skriva ditt liv
bara tur
det var inget val
av alla dessa möten
och allt som borde hänt
hur sällan är jag orsak
till att livet vänt

jag har ingen ödestro
den tanken ger ingen ro
men vem vänder vindarna
vem får mej att gå
dit jag aldrig gått
vem tänder stjärnorna
som bara jag ser i dina ögon
vem vänder vindarna
och för mej dit
min tanke
aldrig nått



Vissa saker förändras aldrig. Om man en gång vänt ryggen åt något dåligt så ska man inte tro att tiden ändrat på det. Nej, vänd ryggen till och låt alla gamla dåliga minnen rinna bort som sand mellan fingrarna...


Shame on me

Fy vad dålig jag är på att uppdatera den här bloggen! Sitter flera gånger om dagen och tänker att nu ska jag banne mig skriva om det eller det, om alla möjliga grejer som pluppar upp i mitt huvud, men sen ändrar jag mig och skiter i det. Det är så otroligt många saker som snurrar runt i skallen så jag knappt kan sortera allt. Vardagliga saker blandat med sånt jag bär inom mig. Men jag har ingen aning om hur jag ska hantera allt detta kaos? Var börjar man liksom?

Jag kan ju skriva lite om medicin-urtrappningen i alla fall. Det har gått över förväntan bra. Nu äter jag inga smärtstillande överhuvudtaget, bara en Lyrica/dygn istället för tre, och den äckliga och livsfarliga Xanoren är helt borta om två dagar. Sen tar jag bara en antidepressiv morgon och kväll + en Lyrica. Det tycker jag faktiskt själv är väldigt bra gjort av mig :)

Vad har mer hänt? Jo, jag och Michelle har köpt en Orbitrek minsann! Alltså en sån där motionscykelapparat med handtag typ. Så den tränar vi på nittioåtta gånger om dagen - inte. Bara ibland, men det ska det bli ändring på. Jag har i vilket fall som helst gått ner dom flesta överviktskilona nu tack vare att "Bli-ett-fetto-medicinen-Lyrica" är sänkt i dosen. Ingen är gladare än jag fastän jag har en bilring kvar :)  Men den kan jag leva med ett tag till bara jag vet att den kommer att försvinna.

Nä, nu får det bli en bra film och sen rätt i bingen. Har en hel del att göra i morgon, så det är väl bäst att somna i någorlunda tid. Ha det gott alla, och ta väl hand om er!

Lilla underbara Hera

I fredags åkte jag, Michelle och Freja till Kortedala för att titta på en liten valp. Ni som har Facebook vet ju redan detta, men för er andra som läser min blogg måste jag ju berätta detta. I vilket fall som helst så blev vi ju störtförälskade i den lilla tigrerade tiken Hera, så vi köpte henne! Hon fyllde 10 veckor nu i söndags och är den mest bedårande, underbara och sötaste charmtroll vi sett :)  Och Freja älskar henne och kan inte gå ett steg utan henne, och inte sova utan henne heller. Här kommer en liten bildkavalkad så ni får se hur söt och fin Hera är, och hur gulliga Freja och valpen är ihop.

 
På spårvagnen i min famn. Här är vi på väg hem.


Första promenaden. Vill och vågar inte riktigt ännu :)


Så här gott sov vi tillsammans redan första kvällen. Kärlek!!!


Jag är så söt så det är inte klokt :)  Sen fryser jag väldigt mycket också.


Vi har det så himla mysigt och gott. Världens finaste och vackraste hundar.

För er som inte redan vet det så är Freja en Dogo Canario. Man kan även säga Perro De Presa Canario eller bara Presa Canario också. Hera är en Amstaff / Pitbull blandning. Hennes pappa är amstaff/pitbull och mamman amstaff/pitbull, så det blir väl 50/50 då? Vi fick träffa både mamman och pappan när vi hämtade Hera, och det var två otroligt vackra, fina, lugna och kanonstabila hundar. Jag är så oerhört lycklig över att ha lilla Hera i våran familj. Thats LOVE!!!

Hallå igen!

Såg just att jag inte har skrivit ett enda inlägg sen den 20:e maj. Men jag har haft noll lust att blogga. Men skam den som ger sig, nu försöker jag igen - med nya tag. Det har hänt rätt mycket de sista veckorna, men inget som jag orkar ta upp just nu. Jag har sörjt klart min lilla älskade Sabrina, och nu känns det lite lättare om hjärtat.


Den sista bilden på min lilla sötnos. Sov gott min älskling.

Eftersom jag är en kattälskare av stora mått så har jag bokat in mig på ett kattungebesök nästa vecka på Göteborgs Djurskyddsförening. Gud vad roligt :)  Jag ska se om det finns en liten flicka bland dom övergivna kattungarna som jag kan köpa. Det finns det säkert, så det blir förhoppningsvis en ny liten kisse här hemma snart. Tror hon ska få heta Lisa i så fall, men har inte riktigt bestämt mig för namnet ännu. Vill se hennes färger och personlighet först.

 
Här är Freja och Oliver :)  Stackars lille Oliver, han får inte ha sin stol för sig själv, för där har Ers Majestät Freja parkerat sin stora rumpa. Skendräktig och överjävlig för tillfället kan tilläggas. En k(d)amphund med andra ord ;P

Nä nu ska vi käka middag. Hoppas jag fortsätter blogga lite mer regelbundet nu. Ska försöka i alla fall. Ha det gott alla goa bloggläsare och ta väl hand om er!

RSS 2.0