Tankar om mina fina

Nu har hela mars månad gått, och vart tog den vägen frågar jag mig själv. Iväg ska även Kim och Mona. I morgon åker Kim till Prag, men är hemma om några dagar igen. Mona åker till LA på torsdag och blir borta en hel månad. Kommer sakna er tjejer jättemycket, men hoppas att ni får det helt otroligt roligt :) 

Sista helgen i april åker Jimmy till Dunston i England för att gå sin första proffsmatch inom MMA. Den 26:e smäller det med andra ord. Det spelar ingen roll om han vinner eller förlorar, hans proffskarriär tar fart oavsett :)  Och det är ju detta som varit hans mål sen han var 13 år gammal. Att få slåss i buren, att bli en Cagefighter. Och tränar man typ 8 timmar om dagen så når man sina mål. Otroligt bra kämpat Jimmy, jag är så stolt över dig!!!Ett kort från helgen, när Jimmy "var tvungen att ta emot sitt lila bälte" i BJJ. Han har skjutit på det i snart 2 år, men nu kom han inte undan längre, haha. Varför undrar ni då. Jo, för om man inte tar dom bälten man kan, så kan man tävla på ett annat sätt och skaffa sig mer erfarenheter (lite fusk). Men han är en snygg och ståtlig grabb tycker jag :)
 


GRACIE BARRA GBG är Jimmy och Paulos BJJ-klubb. Och har man den klubben och är instruktör där, så kan det ju vara lämpligt att nån gång uppgradera sina bälten lite :)GBGMMA. Här är Jimmy instruktör i SW (Submission Wrestling), BJJ (Brazilian Jiu Jitsu) och MMA (Mixed Matrial Art).

Han är otroligt duktig men samtidigt väldigt ödmjuk och blygsam. Fina egenskaper! Vi alla önskar dig lycka till i England och i allt vad du gör i framtiden.

Det var lite tankar och funderingar så här innan midnatt. Sitter här med min depression, megainfektion och ryggont. Ska nog gå och ta en cigg med Michelle i köket nu. Kanske skriver strax igen?

Nya tag, igen

Ibland känns allt totalt meningslöst. Depressionen svarta skugga är min ständiga följeslagare, men jag måste lära mig leva med den. Ofta blir den där skuggan bredvid mig så stor att det känns som om jag sugs in i ett evigt mörker. Just då, och medans det varar, existerar inget hopp och ingen glädje alls. Det är svårt att förklara i ord hur det känns, men det gör fruktansvärt ont, och känslan av oupphörlig sorg blir övermäktig. 

Nu ska jag försöka samla ihop mig och ta nya tag igen. Det lär väl ta några dagar eller veckor, men nån gång lättar det ju alltid. Som tur är. Jag vill så gärna finnas till hands för alla er som behöver mig. Och jag finns här för er även om jag inte orkar och kan så mycket. Kanske jag någon gång mår lite bättre, så jag kan vara en vanlig människa igen. 

Så nu håller jag tummarna för detta...Och denna är till Lars aka Rebelen...... tack för alla dina fina, snälla och tröstande ord :)

Låt mig vila i din famn

Ni tror alla att jag är glad och positiv, det är jag inte. Jag är ledsen och trött. Så fruktansvärt trött. Det är så jobbigt att hela tiden försöka låtsas vara något för att inte göra andra ledsna. Men så här är det. Svart, tungt och outhärdligt svårt.Vad skönt det hade varit att få känna lugn och frid. Ingen smärta och ingen sorg. Att få vara ett litet ovetandes och oskyldigt barn igen. Att bara få vila.


A sunny sunday

I förmiddags kom Kim och Jossi och den nya lilla valpen :)Här ligger lilla Kiara i Jossis knä. Jossi har en vuxen tik också som heter Akira, så denna lilla fick hennes namns bokstäver omblandade så det blev Kiara. Väldigt gulligt tycker jag. Och vilka puppie-eyes hon ligger inne med :)  Alla smälte som smör i solsken, men mest förälskad blev Freja. Dom lekte och rullade runt som två galningar i en timme och Freja var så lycklig så hon inte visste vart hon skulle ta vägen.Sen blev Kiara trött, som alla små bäbisar blir, och somnade i Jossis knä. Detta kunde inte Freja förstå. Ja ni ser ju hennes min i ansiktet; Va, vad nu, tog det roliga slut bara så där? Men det kommer ju fler tillfällen. 


Dagen till ära så blir Freja 1 år och 3 månader. Hon börjar bli en riktigt ståtlig madam, fastän hon fortfarande växer i otakt. Och det ganska rejält. Men hon har mer än ett år till på sig att växa, och jag kan redan nu ana hur otroligt fin och vacker hon kommer att bli. Nu menar jag i kroppsproportion, höjd och muskelmassa då. Att hon är vacker-söt vet vi ju redan :)Fast lite biffig är hon allt redan, och stark som en dragoxe. Det ska bli jättespännande att se vilken höjd och vikt hon landar på till slut. Bara att vänta på resultatet som kommer när damen ifråga är 3 år och helt fullvuxen.

Levande ljus

Så här fint hade jag och Michelle det på bordet när vi stängde av allt elektriskt :)Mysigt va? Vi spelade kort en stund, och sen Land och Stad tills mörka timmen var över. Kan till min stora besvikelse berätta att grannarna i husen runt omkring tydligen hade missat hela grejen. Några kan jag fatta, men nästan alla - nej det var dåligt. Ska en sån liten grej vara så jädrans svår för vissa? Hoppas det var bättre uppslutning på andra håll.

I morgon får vi fint besök må ni tro. Då kommer Kim och Jossie hit, och med sig har dom Jossies nya lilla valp. En 12 veckor gammal pitbull/amstaff-flicka :)  Ja, då lär vi krypa runt här på golven och bli alldeles hagalna. Michelle ska hjälpa till att klippa klorna på den lilla. Hon är så bra på sånt och har verkligen god hand med hundar. Näe, nu ska jag ta två panodil och snyta skallen av mig, hoppa bums i säng med The Catpack och läsa. Usch för att vara så förkyld.

Innan vi släcker

Tänkte berätta lite om min dag, innan vi stänger av allt elektriskt här hemma. (Ingen menar väl att man ska stänga av kyl och frys va? För det tänker inte jag göra). Tack Michelle för hjälpen med Spotify, äntligen!

Det har varit dunderväder idag, solsken och helt vindstilla. Michelle tyckte att vi skulle ta en promenad med Freja och gå till nåt ställe där hon kunde springa av sig ordentligt. Och det gjorde vi. Till en inhägnad skolgård, och det är okey att vara med sin hund på dagis och skolområden när det är "stängt", så länge man plockar upp efter sig och inte förstör. Vi sprang runt och kastade hennes leksak (en gummigrej som vi kallar för butt-plugen) så hon blev ordentligt aktiverad och motionerad.

Sen sprang Freja själv runt som ett skållat troll medans jag och Michelle satte oss på en gungbräda och vilade lite. Och snabbare än jag hinner reagera, så börjar Freja gräva en sandgrop precis bakom min rygg. Eller gräva var väl fel ord, hon snarare skottade och skyfflade upp sandmassor så det sprutade. Och där sitter jag med en glipa mellan jackan och byxorna, så där så det är en öppning rätt ner i jeansen, och jag känner hur ett halvt kilo blöt sand landar där i. Mmm, vad skönt. Reser mig upp och sanden rinner sakta ner mellan skinkorna (har givetvis stringtrosor) och vidare ner bak på låren. Vad faan, fick ställa mig bakom ett litet lekhus och dra ner brallorna för att försöka tömma ur det. Nån såg säkert ett kritvitt arsle, men vem bryr sig. Vi går hemåt. Känner att skorna är fulla av sand och att det skaver mellan skinkorna :)

En bit bort ropar Michelle plötsligt; Åååh fy faan vad äckligt, mamma hjälp mig! Då har lilla söta Freja minsann en mysig tampong inne i munnen. Det är liksom bara snöret som hänger ut och dinglar i mungipan. Jahaa, då är det minsann jag som ska ta ur den ur käften på henne. Jag tar ett blad och försöker använda det som ett litet skydd när jag ska ta snöret och dra. Men Freja vill ha kvar sin godbit och vägrar släppa. Det slutar med att jag får nån annans snuskiga tampong i handen. Kan ju säga att jag skyndade mig hem till duschen. Hå hå ja ja, vad vore livet utan husdjur?

Glöm inte gott folk!DET ÄR DAGS FÖR OSS ALLA ATT GÖRA EN INSATS IKVÄLL

Lite tända ljus, sitt och prata, spela klädpoker, gör vad som helst,
en timme går så fort. Har du ingen fantasi kan du alltid sova lite :)
Huvudsaken är att alla som kan verkligen försöker släcka ner.

Tänd ett ljus och låt det brinna, låt aldrig hoppet nånsin försvinna...
Varför ska jag alltid balla ur?

Utmanad

Nu har jag och Michelle blivit utmanade av min lilla persiska prinsessa Mona. Och den var ju väldigt kort... pust :)  Då utmanar jag Carmen och Kim. Ska bli mycket spännande att läsa era svar sen, so don´t let me down now girls!

Lovar du att vara ärlig: Ja

Du heter: Lise-Lotte Lagerström

Smeknamn:  Lotta, Lottis, Moder Jord (av Michelle, grrr), Mammsen, Mammi och Lotta Gotti 

Låt som när du är ledsen sörjer till: If It Be Your Will av Leonard Cohen
Beroende av: Min familj, mina djur, mina cigg, mina mediciner (tyvärr) och guacamole.

Vad tror folk om dig: Ingen aning, och skiter fullständigt i vilket.

Stämmer det: Det gör det säkert, haha! 
Vad får du oftast komplimanger för: Mitt sätt att vara, mina ögon, mina tattoos. 

Vad säger du för att imponera på någon: Inte ett skit. Jag bryr mig inte, jag är den jag är.
Hur imponerar man på dig: Genom att vara ärlig, trogen, respektfull och våga stå upp för vem man är. Jag värdesätter människor med empati för djur och människor i alla åldrar som har det svårt på något sätt. Hatar fördomsfulla, egoistiska och snåla människor.

Brukar du skratta för dig själv: Hehe, väldigt ofta. Men det gör ju vi "psykfall" ;P

Vad står det i ditt senast inkomna SMS: "Hallå så. Ska du färga håret idag då :D" (Från Mona efter att jag hade färgat håret, haha!)

Var bor du: I Göteborg

Trivs du där: Jajamänsan, älskar Sverige - på sommaren. Hade ju inte skadat att bo utomlands från november till mars.

Äger du några converse: Nope.

Sprit, cider, vin eller öl: Cider eller vitt vin. Men jag dricker så otroligt sällan så jag kan nog kallas nykterist.

Brukar du bli för full: Nej, det var väldigt många år sedan. Hatar att bli full, uuuäääk!

Vad har du för mobil operatör: Comviq och 3, har ju några mobiler.

Är du allergisk mot något: Ja, jag har utacaria, alltså nässelfeber av tryck. Sjukt va?

Har du haft sex idag: Nääe, gud bevare mig väl, jag lever ju nunneliv sedan januari 2008. Price the Lord.

Hur svarar du i mobilen: Beror på vem det är. Om det är Michelle, Mona lr Kim så blir det oftast "Cityspan", om det är Sigge blir det "Lagerströms Zoo" eller "Dårhuset", om det är Jimmy blir det "Hjälpmedelscentralen", till alla andra "Ja hallå, det är Lotta".
Vem ringde du senast: Jimmy

Vad sa den du senast pratade med i telefonen: Sigge ringde och frågade om jag ville åka till Plantagen eller Blomsterlandet idag.

Antal timmar sömn inatt: 8 timmar faktiskt, hurra!

Sov du ensam: Nej, jag hade trevligt sällskap av Amiina, Sabrina och Gizmoo (guud vad han snarkar).

Brukar du komma i tid: Alltid.

När mår du bra: När alla jag älskar mår bra och när jag inte är alltför deprimerad.

När blev du fotad senast: I söndags tror jag. 

Hur känner du dig nu: Snorig, ont i halsen och hostig. Och jädrans ont i ryggen.

Vanligaste färg på dina kläder: Svart, vitt, lila, rosa och jeans.
Vad tycker du om fötter: Jag tycker fötter är ganska äckliga i största allmänhet. Det är så många som struntar i sina fötter, precis som om dom kan se ut hur som helst bara för att dom inte syns. Men sen kommer sommaren och då jävlar ser man dom i alla fall. A och O är välskötta och välvårdade fötter!

Vad saknar du: Min hälsa! Jag vill må som jag gjorde innan jag blev sjuk. En helt smärtfri dag hade varit en dröm!

Hade du en bra kväll igår: Jadå, jag och Michelle softa i soffan och kollade på Twilight.

Favorit dryck på morgonen: Kaffe. Och då ska det vara Gevalia Colombia.
Rakar du benen: Ja, här rakas allt utom huvud och ögonbryn, haha! Jag gillar inte discobuskar och annat snusk.

När brukar du oftast gå och lägga dig: När jag blir trött.

Är du blyg: I vissa sammanhang. Men var betydligt blygare när jag var yngre. Nu skiter jag i vad andra tycker.

Sysslar du med någon idrott: Nej, inte nu längre.

Vill du hellre ha mail än brev: Helst ett riktigt handskrivet fint brev.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Nej.

Har du spytt offentligt: Ja, haha.

Vad skulle du göra om du vore kille/tjej för en dag: Om jag hade varit kille för en dag så hade jag tränat flera pass med Jimmy på GBG MMA.
Är du nöjd med ditt liv: Ja, på många sätt. Mina barn är min rikedom! Men jag hade gärna varit frisk. Men sen finns det alltid dom som har det så mycket värre här i världen, så det skulle vara oförskämt att klaga.
Är du bortskämd: Nej, verkligen inte, tvärtom.
Vad gör du i morgon: Planterar massor av grejer :)

Vad är det värsta du vet: Falskhet, otrohet, oärlighet, elakhet, fördomar och snålhet.
Hur mycket pengar brukar du slösa på en vecka: Vet inte exakt, men förmodligen 1/4 av mina inkomster.

Vilken kändis tycker du är en bra förebild: Dalai Lama.

Vad längtar du till: Sommaren på landet och kommande barnbarn :)

Har du bra vänner och äkta vänskap: Ja.

En speciell dag du minns: Jag minns två, dom dagarna mina barn föddes.

Du samlar på: Böcker och änglar.
Gröna eller röda äppeln: Helst gröna.

Vem ringer du när du är arg/ledsen: Sigge så klart.
Gillar du golf: Näe, gud vilken tråkig sport. Det får bli minigolf i så fall, det är kul.

Vilken tid gick du upp idag: Halv nio ungefär.

Har du sovit i din egna säng inatt: Ja.

Har du strumpor på dig nu: Ja.

Är det okej att gråta: Ja, men jag har svårt för att gråta. Men när man väl gör det är det skönt att få ur sig det.

När grät du senast: För lite mer än en vecka sen.

Vad skulle du göra om du vann en miljon: Göra mig helt skuldfri och ge resten till mina barn.

Bär du glasögon eller linser: Månadslinser, är närsynt som en noshörning. Och dom är ofärgade, en del tror jag har blåa linser.

Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder: Nej.

När går du upp ur sängen en helgmorgon: Så fort jag vaknar.
Har du piercing: Ja, i öronen och i naveln. Funderar på några till i öronen.

Vill du gifta dig: Har varit gift från 1986 till 2001, och förlovad en gång efter det. Så - aldrig mer.

Vill du ha barn: Nej. Har redan två, en 23-åring och en 19-åring, och massor av bonusbarn, fd fosterbarn och barn som jag kallar mina i hjärta och själ. Kan man ha det bättre än så? Sen får jag inte få fler pga min hälsa, men jag väntar med glädje på barnbarn :)  Fler fosterbarn vill jag gärna ha också.

Solar du ofta: Periodvis. Inte så mkt de sista två åren för jag fick pigmentfläckar av det pga mina mediciner. Har kämpat som ett svin för att få bort det. Aldrig mer ett ansikte i 5 olika nyanser!
Är du bra på att laga mat: Ja, det kan jag väl säga utan att skryta. Min mamma började lära mig att baka och laga mat när jag var 9 år kanske. Men sen var hon sjuk i långa perioder från det att jag var 12, så jag lagade jämt maten. Och sen varenda dag tills jag var 36-37 och blev sjuk. Nu hatar jag att laga mat, men gör det vid vissa tillfällen.

Är du flygrädd: Nej

Är du musikalisk: Inte det minsta, haha. Men jag sjunger hellre än bra, om ni förstår vad jag menar.

Vad dricker du helst när du är törstig: Vanligt iskallt kranvatten. 

Vilken är din favoritglass: Piggelin. Är inte så värst förtjust i glass.

Tror du på paradiset och helvetet: Nej, inte i dom formerna. Jag vet att man kommer till ett fint ställe när man dör :)

Tycker du om sushi: Nä, fy faan!

Vad äter du helst när du ser på film: Olika grönsaker med dip. Typ blomkål, morot och gurka.

Bor dina föräldrar tillsammans: Nej, min mamma är död och min pappa som är 62 år minns jag inte. Har inte sett honom sen jag var 3 år.

Har du tandläkarskräck: Nej.

Är du morgon- eller kvällsmänniska: Kvällsmänniska.

Vilken ögonfärg har du: Blåa.

Har du någon gång gråtit dej till sömns: Ja, många gånger.
Biter du på naglarna: Nej, inte nu längre. Men bet som en bäver tills jag var 35 ungefär. Nu har jag jättefina naglar, och jag gör min manikyr själv. Och även på de tjejer i min närhet som vill ha manikyr.

Röker du: Ja, tyvärr. Sen jag var 16. Men har varit rökfri i 3 år en gång, så jag kan sluta om jag vill.  

Hur ofta tränar/motionerar du: Haha, dagens skämt eller?

Senaste låt du hörde: Kunde inte urskilja vilken, men det var nån tung houselåt genom sovrumsväggen från Michelles rum. När jag skulle till att somna som bäst :)


En liten utmaning igen

Jag har blivit utmanad av Michelle. Då utmanar jag Mona och Kim som i sin tur måste utmana två var.

Namn - Lotta (Lise-Lotte)
Ögonfärg- Blå
Hårfärg - Mellanbrunt
Högerhänt/vänster - Höger
Stjärntecken - Oxe
Skostorlek - 38
Är dina föräldrar skilda - Ja, men min mamma lever inte
Sport - MMA, UFC, Vale Tudo (på tv alltså, det enda roliga)
Helgdag- Fredagar, lördagar och midsommarafton
Årstider: Vår och sommar 

HAR DU NÅGONSIN...

Varit kär - Ja
Blivit dissad - Nej
Skolkat - Nej
Sovit utomhus - Nej
Använt droger - Ja, men bara ett par ggr som vuxen
Retats - Ofta, men bara på skoj med folk som tål det

THIS OR THAT...
Pepsi/cola - Cola
Jordgubbar/blåbär - Blåbär
Kött/veg - Veg och fisk
Tv/film - Film
Gitarr/trummor - Gitarr
Adidas/nike - Nike
Kinesiskt/mexikanskt - Mexikanskt (guacamole=slurp!)
Mtv/vh1 - MTV

SENAST DU...

Skrattade - Idag när jag pratade med Jimmy i mobilen
Grät - För några dagar sedan, snyft
Filmen du såg senast - An American Haunting för 2:a gången för Monas skull
Tuggade tuggummi - 2 veckor sen ungefär
Drog ett skämt - För nån timme sen när vi sorterade smutstvätt
Sjöng en sång - Drog väl "Ooh happy day" för Michelle o Kim som vanligt igår

HAR DU UNDER DEN SENASTE MÅNADEN...
Ätit müsli - Nej
Rökt - Ja
Tagit droger - Nej
Kysst någon - Nej
Sovit tillsammans med någon av det motsatta könet - Nej
Bakat - Nej


Nu är det mycket på g

Herrejösses vad mycket vi har gjort idag. Först har vi fixat och grejat hela dan, med allt från jättedisken från kalaset igår, till strykning av köksgardiner. Jag har även planterat om en del krukväxter och köksfönstret är putsat. Blev väldigt bra utsikt, och otroligt bra insyn för varenda människa som går av på Marklandsgatan. Hejsan, hejsan, här sitter vi och äter middag. En del personer stirrar ju helt ogenerat rätt in. Då brukar vi vinka lite gulligt, eller dra ner byxorna och visa röven. 

Igår hade vi som sagt kalas. Det var hur trevligt och mysigt som helst. Härligt att träffa Oliver och Liam, mina goa små busfrön :)  Fullt hus med alla mina underbara älskade, tre hundar och fem katter... Full fart med andra ord! 

Idag har jag klippt av håret och färgat det brunt. Måste lägga i en brun färg till, sedan ska det i slingor i två nyanser. Det blir nog fint så småningom. Lite tid och tålamod bara. Skönt att bli av med allt slitet. Nu kan jag börja från scratch och låta det bli riktigt långt igen. Typ till midjan. Om ungefär ett år är det så långt. En liten bild på Jimmy (med kompis) som tränar som en galning (fast det gör han ju alltid) och förbereder sig för proffsmatchen i England i april. Vi ska stötta dig så mycket vi kan nu Jimmy.

Kalas och fästingsäsong

Ännu en lördag snart till ända. Idag har jag varit och storhandlat igen. Mest det sista till Michelles kalas i morgon. Det blir kyckling/pasta-sallad med olika dressingar och bröd, sen kaffe och jordgubbstårta efter det. Jag och Michelle får väl pilla bort kycklingen. Det mesta är förberett nu, och tårtfyllningen lade jag precis i. Vi gjorde en 6-bottnars hög tårta istället för två stycken, kanske lite väl hög så här i efterhand när den skulle in i kylen. Men, men, efter lite meckelimeck så gick det.

Michelle kom hemtraskandes vid tresnåret i eftermiddags, lagom bakis efter sitt födelsedag(kväll)sfirande med sina kompisar. Nu ligger hon och snarkar vidare i soffan, lite lätt med halva kroppen utanför soffkanten. Hon hade haft skitkul
sa hon innan hon slog igen sina blå :) Själv ska jag väl kolla lite på tv eller på en film kanske. Eller läsa lite tidningar :)

Sen måste jag till närmsta veterinär eller djuraffär på måndag. I morse när Amiina låg i mitt knä, så kände jag en äcklig fästing bakom hennes öra. Fy faan säger jag bara. Vet inte hur många jag plockade på alla våra djur förra året, men det ska jag inte göra i år. Jag hatar dom äckliga små krypen. I huden på katterna, eller krypandes på golvet när dom släppt.Så här ser dom ju oftast ut när man ser dom krypa runt på pälsen, eller när dom just har bitit sig fast.Eller en sån här going! Kan man ibland se på golvet när man missat en i pälsgenomsökningen. Fyyy, och så åker den liksom långsamt fram på golvet. Full med blod, och ser ut som en grå cypern-druva.Och så den värsta och äckligaste varianten. När man sitter och pillar i pälsen och rycker en sån här. En hona med en hane på ryggen. Då spyr jag nästan alltså. Nä fy fasen, nu kliar det överallt på mig. Nu ska jag duscha.


Allvarliga hårproblem

Nu sliter jag snart av resterande hårstrån på skallen alltså! Vad irriterad jag blir på mitt förbannade hår. Varenda gång jag tvättar det så tappar jag minst en halv deciliter hårstrån, och sen när det ska kammas och borstas ut tappar jag lika mycket. Under resten av dagen ramlar minst lika många hårstrån av igen, och dom är överallt... Nu har jag klippt av allt till hälften ungefär, så stråna är ju inte lika långa längre, men lika jobbiga ändå där dom fastnar och slingrar sig runt allting.

       
Här var håret midjelångt, ganska fint, snyggt blonderat och lite tjockare

Till skillnad från nu. Lägger inte ens upp en bild på min förskräckliga frilla. Det får bli senare, när jag grejat till resterna. Nu är det som sagt hälften så långt som på bilderna, risigare än jag vet inte vad och betydligt tunnare. Kan jag möjligen ha 20 hårstrån per kvadratcentimeter kvar tro, eller överdriver jag då? Sen har vi då ca åtta cm utväxt mörkt hår där uppe på toppen, sen normal blond färg i mitten, och resterande testar är liksom kritvita (och känns som svinto).

Jag har några alternativ till buds. 1. Gå till frissan för klippning och återfärgning till min egen hårfärg. 2. Blondera igen, men bara i utväxten och klippa topparna. 3. Raka av hela skiten och köpa en peruk på typ Tradera. Förslag någon?

Nu spirar och gror detJapp, nu är det verkligen vår. Den är äntligen här på riktigt, och gud vad glad jag blir då. Nu är goda tider dyra kan jag lova, för nu syns allting väldigt bra i den skoningslösa marssolen. Jag blir jätteglad när jag tänker på allt roligt som väntar, men lite mindre entusiastisk när jag inser hur mycket jag behöver städa. Nu snackar vi fönsterrutor i första hand. Herrejävlar vad skitiga dom är, inte så konstigt kanske med tanke på att dom putsades senast den 1:a december 2007.
Alltså den dagen vi flyttade in i den här lägenheten. Jaja, jag har ju sagt att allting tar väldigt lång tid här. Nä, nu skiter vi i det tycker jag.

Över till det roliga istället. Och det är blomjord, omplantering och duschning av krukväxter, frösådder och massa annat kul. Sånt gillar jag, när det spirar och gror i ljusgröna fräscha färger :)  Däremot börjar jag redan nu förfasa mig över när vi (jag och Michelle) ska börja ta itu med allt annat som spirar och gror här. Behöver ju inte bli så värst detaljerad i detta ämne, men ni kan nog föreställa er själva. Näe, jag tror persiennerna får vara nerdragna ett tag till så jag slipper se skiten här inne, för omvärlden ser jag ju ändå inte mycket av pga fönsterrutorna. Två flugor i en smäll med andra ord. 

19 vårar idag :)

Idag fyller min älskade dotter Michelle 19 år. Vad tiden går fort. Jag minns det som igår,
den dagen detta charmtroll föddes, med fullt av lockar i sitt mörka hår. I det ögonblicket,
när du vilade i min famn, så visste jag att du var speciell. Min helt underbara Michelle :)
Eftersom du är född på vårdagjämningen den 20:e mars 1990, så kommer jag alltid att
förknippa din födelse och dina födelsedagar med våren.Idag önskar jag dig den finaste av födelsedagar och hoppas att du får en underbar dag
och kväll. Sen blir det mera firande på söndag med hela familjen, och det blir mysigt :)
Så grattis på 19-årsdagen min älskade lilla krulltott, du är solen i mitt liv.

Ryggläge, M & K + lite vegetariskt

Har just packat upp alla kassar från min storhandling på Coop. Det blev rätt många kan jag säga. Dels är det ju snart påsk, så jag var ju bara tvungen att köpa lite nytt till köksfönstret, utöver all mat och annat. Hittade en jättefin köksgardin, lite outslagna påskliljor i kruka och en våreld i gult. Ska försöka arrangera ett litet snajdigt och påskigt kök nästa vecka.Hittade även en köksgardin, en bordslöpare och två grytlappar till Jimmys kök, som också snart ska pimpas till, allting i färgerna svart, brunt och natur. Också kanonsnyggt och lite "grabbigt" som han vill ha det. Sen har jag lite krukväxter till honom på G här också som ska ner i svarta krukor och en ampel. Det kommer bli lite fransk-lantligt hemtrevligt i hans kök. Lite längre fram ska en fondvägg målas, nya handtag på köksluckor ska på och en ny bänkskiva ska in. Sen ska vi handla lite nytt tillsammans, jag och Jimmy, matta, lite korgar, porslin och annat smått och gott som höjer mysfaktorn.

Efter allt som kommit fram om grisar som skållas levande mm, har jag och Michelle bestämt oss för att hädanefter bara äta fisk. Ekologiska mejeriprodukter och ägg från frigående höns går också bra. Så idag fyllde jag kundvagnen med fisk i alla dess former, bönor, linser, matvete, quinoa, sojaprodukter, qornprodukter, grönsaker, rotsaker och frukt... Det ramlade nästan ur vagnen innan jag var färdig och kom fram till kassan. Satan vad ont i ryggen jag har nu.Igår kväll/natt låg jag och Michelle i hennes säng och kollade på hela säsong 1 med Mia och Klara. Herregud vad vi flabbade. Vi kanske har konstig humor, men nån mer måste väl hålla med om att dom är jädrans roliga?Nu blir det ryggläge igen, med hela säsong 2. Mycket givande må jag säga. Det är precis vad min värkande kropp behöver just nu. Lite morötter och sojabiffar till detta kanske, med nån go böndip till :)

   

Här har vi då Tabita och Rolle, två av våra favoriter. Eller alla rollkaraktärer är favoriter. God natt och sov gott alla!


Huvudvärk och fullt upp

Mumselimums vad trevligt att vakna med världens skallebank och upptäcka att det inte finns en enda panodil eller alvedon i hela huset. Först vid tresnåret kom jag, Michelle och Freja iväg till apoteket. Hallå eller, vi var där igår och missar självklart det viktigaste av allt. Trodde det skulle vara lika varmt och vindstilla ute som det var igår, men ack vad jag bedrog mig. Nordanvinden ven om skallen, och huvudvärken blev ju ännu värre.

Ja, nu är vi äntligen hemma i värmen i alla fall och det är skönt, särskilt med tanke på att man numera kan sitta i en skön skinnsoffa. Så himla gott. Hel är den och inga katthår så långt ögat når. Kan man begära mer av tillvaron? Nu ska vi börja med operation "raka katterna med rakapparat" i nästa vecka. Michelle fyller år i morgon och helgen ska ägnas åt att fira henne. Men sen minsann ska det rakas så det står härliga till.

Förste man till rakning blir Gizmo. Han är mest långhårig och tovig. Sen blir det Simson, mest bara för att han fäller nåt så kopiöst just nu. Sisten får bli lilla Sabrina. Men hon får vänta tre fyra veckor, först måste hon hinna lägga på sig lite mera hull efter sin sjukdomsperiod. Hon gick ner så mycket i vikt då, och det är nog ingen höjdare att bli rakad när man är för smal. Nä, nu ska här diskas och dammsugas. Kanske hinner moppa golven och köra ett par tvättmaskiner också.

 

Min mest puckade replik hittills idag (till Michelle på väg hem från apoteket): Kolla Michelle, vad stora dom där skogsduvorna är jämfört med såna där vanliga korvkiosk-duvor...  Vem bryr sig liksom?

Till dig

Detta är tillägnat en alldeles särskild och speciell person.
Jag nämner inte vem, huvudsaken är att den personen själv vet.


Den största och varmaste tröstkramen från mig

Lite lätt kaotiskt

Men gud vad mycket det är just nu alltså. Hinner inte riktigt med i svängarna här, med tanke på min ordinarie snigelfartiga livsstil. Det var ju detta med storarummet då. Att vi skulle fixa klart allt innan helgen, då våra nya soffor och bordet skulle bäras in.
Nu kommer grejerna idag istället, och här ser ut som faan.
I söndags när Sigge, Stefan, Jimmy, Basia, Michelle och jag flyttade bokhyllor och böcker, och tv:n sattes upp, såg det ut så här:Lägg märke till soffans ena sida. Där har Freja knaprat när hon var lite yngre. Stoppningen är på väg ut, och det är en av anledningarna till att sofforna ska ut nu. Kan dock påpeka att tvåsitsen ser ännu jävligare ut. Den andra anledningen är att dom drar till sig väldigt mycket katthår.Ytterligare ett litet kort på några av medlemmarna i Familjen Mupp. Ni förstår varför saker och ting tar sin lilla tid va? Inte nog med detta. Igår när jag och Michelle lagade mat så undrade vi efter en liten stund var Freja var någonstans. Det var ovanligt tyst nämligen. Och då kan man räkna med att hon gör nåt jävelskap. Jojomänsan, vad ser vi i storarummet?Hej, hej, Freja heter jag! Kolla vad jag kan göra när jag inte får all uppmärksamhet.Just nu löper Freja, sen nån vecka tillbaka. Och då hon har lagt sig till med en liten egenhet så fort hon har ätit. När matskålen är tom så rusar hon till första bästa tillgängliga kudde och börjar tok-jucka. Det är huvudkuddar som soffkuddar, det spelar ingen roll, bara det är en kudde. Hon ser inte klok ut när hon håller på. Men just igår så började hon tydligen stycka soffkuddarna också, som synes. Tur att skiten ska ut nu, tål inte att se en tygsoffa mer.

Ja, så har vi idag då. Jag och Michelle kom precis hem efter en rejäl ärende-runda. Först till apoteket och sen till Ica, och sen tyckte Michelle att vi skulle hälsa på våra nya grannar grisarna. Och det var faktiskt riktigt kul. Dom var så söta!Det tyckte Freja med. Här står hon med mig och kollar in en gris, hon har aldrig sett någon förut. Först var hon lite nyfiket avvaktande, men sen ville hon in till dom. Hon älskar ju alla djur i hela världen, speciellt "sin" häst Sabina på landet.Och här bekantar hon sig med två av grisarna. Tyvärr var det elstängsel, så hon kunde inte gå så nära som hon ville. Nu kommer sofforna så jag får hjälpa till med installeringen.


En ny design

Som ni ser så har jag ändrat designen på min blogg riktigt ordentligt. Eller inte jag själv,
det är Michelle som jämt och ständigt får sitta och fixa alla bloggar i bekantskapskretsen.
Men hon gör det så himla bra, det blir alltid jättefint och precis som man har tänkt sig.
Tack än en gång min lilla söta älskling!

Nu blev det väldigt mycket brunt lite överallt här, både i headern, i alla texter och även
min tröja i presentationsbilden, så jag slog på stort och gjorde ytterligare ett litet collage i
det numera överbelastade Picasa. Givetvis i bruna nyanser. Nu hade jag bara tre kort i
brunt som jag kunde använda, men man tager vad man haver, som Kajsa Varg sa.Ja, som sagt, mycket brunt blev det. Men jag är så nöjd över resultatet och tycker
headern blev kanonfin. Nu ska jag gå och lägga mig och läsa vidare i Christa Bernuths
halvt sega men spännande bok "Inre Säkerhet". God night and sleep tight :)


Lite skojigt tidsfördriv

Nu har jag suttit en liten stund varje dag och pillat med programmet Picasa 3.
Och jag har provat och provat och gjort fel hur många gånger som helst, men skam
den som ger sig. Eftersom jag har många sparade bilder på blommor och allt som
hör trädgård till, så har jag gjort några fotocollage. Det var i Picasa 3 som jag gjorde
montaget av fotona på betongskulpturerna i inlägget nedan.


Här är då mitt lilla collage av några blåa favoriter. Lavendel, strandiris, trädgårdsiris,
och en helt otroligt vacker hibiscus. Jag älskar den färgen som hibiscusen har!

Så nu till mitt lilla collage i favoritfärgen rosa :)


Pioner i tre olika färger, vit trädgårdsiris, japansk körsbärsblom och ett gammalt fint
vykort. Visst är hon gullig, den lilla flickan med sina rosalila vingar.

Jaa, gott folk, så här roligt har jag det :)  Förresten, nu fick jag och Michelle äntligen
tummen ur och kollade nyss på "Slumdog Millionaire". Vilken film säger jag bara.
Så otroligt bra! Sorglig, spännande, glädjande och framför allt vacker. Vacker är rätt ord.

På tal om projekt

Skrev ju tidigare idag om alla påbörjade projekt som sällan avslutas... Men, men, är man kreativ så är man, i alla fall i fantasin. Nu har jag suttit och läst lite om hur man gjuter olika saker i betong. Och jösses vad kul det verkar!
Det är något jag absolut ska prova på. Lite lättbetong och vatten är allt som behövs och sen är det bara att sätta igång.  
Jag blev så himla inspirerad och sugen. På landet i sommar ska jag prova med rabarberblad till ett fågelbad.

Här är några fina exempel jag hittade. Tex ett fågelbad gjort med ett rabarberblad som
mall. En antik kvinnobyst och en snäcka. Möjligheterna är ju oändliga! Det är ju bara ens
egen fantasi som kan begränsa kreationerna. Detta ska bli mycket spännande... 

Min lille fighter


Nu är det spikat och klart. Jimmy går en proffsmatch i England den 26:e april. 
Vi håller tummarna för att han klarar sig utan skador fram tills dess!
Jag är så stolt, så stolt, så STOLT!!!  Han är bra duktig min lille grabb :) 

Skynda långsamt...

är en väldigt passande beskrivning på min och Michelles livsstil. Vi har ju som bekant alltid minst 100 olika projekt på gång, som glatt entusiastiskt påbörjas, men sällan avslutas. Eller avslutas gör dom oftast, men efter väldigt lång tid. Igår var Sigge och Stefan här och monterade upp tv:n på väggen, medans jag, Michelle och Jimmy flyttade bokhyllor och arrangerade om böcker. Basia fick mest hålla ordning på sin lilla hund Millie och våran galning Freja som härjade runt i röran, medans fem katter flög runt lite överallt för att inte hamna i hundarnas "jaga-varandra-genom-alla-rummen-bana".

Nu har vi i alla fall kommit överens om (för 1000:ende gången) att verkligen ta tag i röran och avsluta allt vi påbörjat. Ett rum i taget ska det bli nu. Vi gör inget annat innan ett rum är klart. Nu är det alltså storarummet som gäller då. För nästa helg ska vi åka och hämta 2 skinnsoffor och ett bord som vi fått av Veronica och Stefan. Dom är så himla gulliga! Våra gamla soffor skickar vi rätt i bingen. Ska bara spara 7 stora och 4 små kuddar som man kan sätta nya överdrag på. 
Så nu har vi en tidsgräns tills rubbet ska vara klart - en vecka! Sen ska dom nya sofforna och bordet in. Och Michelle! Jag vill icke höra den berömda frasen:
"Men mamma, soooofta lite för faan, vi kan kolla på en rolig film istället".

Igår var det 8+ i Göteborg, helt vindstilla och solsken, hur gott som helst. Om det blir detsamma idag eller nån gång i veckan ska jag fortsätta med balkongen. Och det går bra, för den är ju liksom en förlängning av storarummet. Det är ju oerhört viktigt att det är fint och rent därute nu när våren verkligen är på antågande. Då kan man verkligen softa! Dricka kaffe, sola, läsa, röka och bara slappa. Vi får se hur det blir med vädret.
Adios, nu ska jag gosa lite med Freja :)

Frön, plantor och lökar

Nu har trädgårdsåret äntligen börjat. Nåt av det roligaste jag vet är att läsa frökataloger och planera vad jag ska så detta året. Att vandra runt inne på olika plantskolor och bli allmänt flummig av habegär är också väldigt trevligt. Vad ska jag stoppa ner i balkonglådor, baljor och krukor i år? Alltid en lika underbar frågeställning för mig. Penseér och minipåskliljor brukar vara det första som inhandlas i färdigt format. Men vilken färgkombination ska jag köra i år? Rosa, lila eller blå?


Vilka underbart vackra färger!

Det är verkligen svårt att välja, jag tycker nästan allt är fint. Sen händer det ju allt som oftast att man plockar åt sig mer än vad man får plats med. Detsamma gäller när jag ska dra upp plantor från frön. Vad ska jag liksom göra med 80 plantor med stockrosor? Man glömmer lätt att ett pyttelitet frö blir en planta som till slut behöver ett utrymme på ca 40 x 40 cm.

Sen har jag beställt mängder med liljelökar på internet också. Dom kommer väl om några veckor och ska sedan grävas ner i rabatterna på landet. Jag gillar liljor, men Michelle fullkomligt älskar dom, så då blev det så klart många olika för hennes skull.

     
Dom här ska stå i en rabatt med blommor i vita, rosa, violetta, blåa och silvriga nyanser 

     
Dom här ska stå bland andra blommor i gula, orange, röda och blåa nyanser

Ja, nu lär det bli många inlägg framöver som handlar om blommor, trädgård, sommarstugan osv. Det är ju en av mina främsta passioner här i livet. Nu ska vi greja lite här hemma en stund, det ser som vanligt ut som hejbaburiba :)

Grisar till grannar

Jag har ju glömt att berätta att vi fick nya grannar i onsdags. Tre stycken är dom och kommer från Helsingborg minsann. Vi har funderat ett tag på varför det byggts en stor inhägnad precis bredvid Högsbo kyrka, ca 400 kvadratmeter stor med ett litet hus därinne också. Nu vet vi. Det är ett projekt som heter Stadsjord. Och för att komma igång med detta behövs det tre små söta grisar!

Bakom projektet finns motiv som samverkan, integration och att leva klimatsmart. Meningen är att uppmuntra till småskalig och nära produktion av mat mitt i staden. Nu menar jag alltså odling, inte bacon eller fläskkotletter.Nu ska dessa tre grisar springa runt inne i sitt område i två månader, sen ska dom flytta en liten bit längre bort. Fram till maj ska dom utföra sina uppgifter som miljövänliga jordfräsar. Dom bökar ju i marken och är väldigt effektiva, dom är ju  
som gjorda för det. Dom river upp gräset, bekämpar skadedjur, gräver upp rötter och gödslar. Tadaaa...så blir det prima matjord där boende i närheten kan anmäla sitt intresse för att odla potatis i. En riktigt rolig idé för tex barnfamiljer och andra odlingssugna personer, men jag hoppar nog av det erbjudandet faktiskt. Däremot kommer jag att gå och hälsa på dom små sötnosarna regelbundet. Kanske får man sig en gosig puss av ett litet tryne? Vid det här laget vet nog alla mina bloggläsare att jag fullkomligt älskar djur i alla dess former. Alltså levande djur då, inte djur i form av mat. I just detta fallet avstår jag även färskpotatis som är odlad mitt inne i Göteborg.


Fredagen den 13:e

Det är det idag ja, men jag är inte särskilt vidskeplig av mig. En otursdag enligt vissa, men en riktig lyckodag för mig och min familj. Freja är hemma igen, utan bandage och utan operation. Jihooo! Hon ska bara ta det lugnt i ett par veckor och undvika att hoppa och gå i trappor. Men det är en piss i Missisippi jämfört med hur det kunde ha blivit. Så vi är jätteglada!

Resten av dagen har ägnats åt städning, diskning och ett par maskiner med tvätt. Jag och Michelle hjälptes åt, så det gick riktigt fort. Sen kom Jimmy förbi och la sig och kollade på "Slumdog Millionaire" i storarummet. Jag och M har inte sett den ännu, så vi satte oss vid våra datorer en stund. Jag satt och pillade lite med Picasa 3, det går lite trögt för mig, men jag försöker verkligen lära mig det. Och det är jättelätt, det är jag som är en aning mossig och trögfattad bara :)

Sen måste jag berätta att Jimmy fått förfrågan om att gå en proffsmatch i England i april. Vill inte skriva mer ingående om vilken tävling det gäller mm, eftersom han för tillfället har en hel del skador, men jag hoppas han är i form tills dess. 
Jag återkommer givetvis med mer information om detta evenemang om det blir som vi tror :)

 


Plus i kassan

Detta är en hemsida som gör det lätt att tjäna pengar på sin blogg. Allt du behöver göra är att registrera dig, helt gratis, och du har tjänat dina första 20 kr. Sedan kan du ta del av kampanjer, eller värva kompisar. För varje värvad person får du 8 kr i ersättning. Tryck bara på länken här under (någonstans inne i rutan):

plusikassan.se

Vinter i mars
Att det blir vinter i mars känns lite för sent om jag ska vara ärlig. Kunde det inte ha varit runt jul istället? Så det blev lite mysfaktor över det hela. Men nej då. Vi göteborgare får helt enkelt vänja oss vid naturens nycker, för så här är det varje år. Och samma visa varje år också, ingen är beredd på att snö, halka och slask kan "drabba" oss.

Ingen plogar, ingen sandar och alla blir helt lamslagna. Var och varannan människa man ser halkar runt i gummidojjor eller stapplar runt i stövlar med hög klack. Ingen kommer upp för branta backar, men nerför går det jävligt fort för de flesta. Jag lider med alla vårfåglar som kom hit för två veckor sedan, hoppas dom hittar mat nu bara.

Nu är Michelle och Sigge hos ortopeden med Freja. Jag väntar på att Michelle ska ringa och säga att hon inte behöver opereras. Men det kanske bara är ett önsketänkande. Stackars lilla Freja. Det enda man kan glädja sig åt mitt i bedrövelsen är att hon har den bästa försäkringen en hund kan ha, och även att djursjukvården idag är så otroligt bra så nästan allt kan fixas och lagas. Och det får man vara glad för! Det gäller att tänka positivt i alla lägen, som jag lovat :)

Lilla sötnosen

Nu är vi äntligen hemma igen från veterinären. Frejas ledband har gått av på vänstra frambenet. Inte konstigt att hon haltade och hade ont. Nu är hon röntgad, bandagerad och har fått en smärtstillande spruta som håller i ett dygn.
I morgon förmiddag skall vi till ett annat ställe för att träffa en ortoped. Där ska dom besluta om Freja ska opereras eller om det räcker med ett rejält stödförband i några veckor.Jag hoppas verkligen hon slipper operera. Nu ligger hon nerbäddad och sover. Hon var jättetrött efter den lugnande sprutan hon fick innan röntgen. Hon blev väldigt uppstressad också av att ha munkorg på sig när dom skulle känna på benet. Men hon hade så ont så man kan ju inte riskera att hon biter någon i ren panik. Sen ser hon ju lite "läskig" ut för dom som inte känner henne, så jag förstår att personalen vill sätta på munkorg. Men vi tycker bara hon ser söt ut.

Och snön ligger kvar på marken också. Helt otroligt för att vara Göteborg. Fy vad trött jag är nu. Ska nog se en film med Michelle och sen hoppa bums i säng. God natt och sov så gott alla bloggläsare :)

Djursjukhuset nästa

Ojojoj, stackars lilla Freja. Hon har gjort sig illa och kan inte stödja alls på sitt vänstra framben. Nu har vi en tid klockan fyra hos veterinären för att göra en undersökning. Hoppas det inte är något allvarligt. Kanske har hon bara sträckt sig lite eller stukat sin tass. Lite bandage, en socka och lite smärtstillande gör nog susen. När vi kommer hem sen ska vi bädda ner henne under varma filtar och gosa riktigt mycket med henne.


Michelle och Freja härom dagen

Med balkongstädningen gick det käpprätt åt skogen kan man säga. När jag och Mona vaknade vid niotiden så hade det börjat snöa. Nu är det faktiskt ett riktigt snötäcke här utanför. Det är jättefint och ser så där mysigt ut, men jag hade liksom ställt in mig på att det är vår nu. Jaja, skit samma, jag fortsätter med mitt projekt när det töat bort igen.

Filmtips mitt i natten

Kan bara konstatera att filmen "The Unborn" sög kraftigt. Något av det sämsta jag sett, så se inte den. Jag och Mona fick inte byta film för Michelle, för hon skulle absolut se vad som hände :)  Men ni andra kan ju bespara er besväret. I morgon kväll blir det "Slumdog Millionaire", äntligen! Den skulle vi sett ikväll istället, tyckte Mona och jag, men icke sa nicke :)  En annan film vi såg härom kvällen var "Låt Den Rätte Komma In". Den var faktiskt riktigt bra och helt klart sevärd. I alla fall i min och Michelles smak. Men alla tycker ju olika som tur är. Men skippa "The Unborn", det är en Zzzzzz-film.

   

Nu ska jag samla ihop mina kissekatter och bädda ner oss i sängen. Dags att läsa ut det sista i min bok och börja på en ny. I morgon blir det balkongröj och frösådd av lite allt möjligt.
~Sov så gott och dröm sött~


Kvällsmys

Nu sitter jag och väntar på Mona och Michelle, vi ska strax kolla på en film. Dom ska bara bli klara med Monas blogg, som hon ska börja skriva i idag. Ska länka till den från min blogg också. Jimmy var här förut och käkade middag innan han skulle iväg för att hålla sitt BJJ-pass på GBG MMA. Det är alltid roligt när han kommer och hälsar på.

För övrigt är nästan halva balkongen färdigstädad nu, ska fortsätta i morgon om det är soligt väder ute. Får säkert lite hjälp av Michelle och Mona med det, så vi kan ta en fika där ute efteråt.

Jag vill av hela mitt hjärta säga tack för alla fina kommentarer jag får. Ni ska veta att jag blir jätteglad.


Nej, nu blir det "The Unborn" i soffan, med Mona, Michelle och Freja.

Det är vår i luftenIdag är det helt undertbart fint väder och solen skiner. Det känns som om våren är här! Igår tvättade och städade jag och Michelle hela lägenheten, så det känns skönt att det är lite ordning och reda här hemma idag. Därför fick jag lite sug på att fixa till balkongen. Där der det minst sagt ut som ett bombnedslag. Efter skyfall av regn som gjort att jorden i krukorna skvätt upp på räckena, Freja som knaprat på rosenbusken och på clematisstänglar, samt Amiinas blodiga styckningar av små möss, ser det för jäkligt ut. Men nu ska det bli fint inför alla kommande kaffestunder i vårsolen.

När jag är klar med städningen där ute, som säkert tar ett par dagar, ska jag åka och köpa lite vårblommor till krukor och balkonglådor. Det får bli lite penseer och mini påskliljor till att börja med. Jag älskar att hålla på med sånt :)

Önskar er alla en fin och underbar dag!


Min kropp förfaller

Nu har jag fått förklaringen på varför jag går upp i vikt. Det är medicinen Lyrica som gör att man lägger på sig. Tänkte väl att det var så, och då är det ju inte mitt fel att jag blivit ett fetto. Ska se om bilringarna går att träna bort, men går det inte så får jag väl se ut så här då. Alla mina jeans i storlek 28 är redan förflyttade till Michelles garderob, och där lär dom stanna.

Men nu är det ju inte bara detta med övervikten som är problemet. Nu blir jag 42 i maj, och åldrandets vedermödor har verkligen börjat märkas. Det spelar ingen roll att min hjärna skriker NEJ, tyngdlagen är inget jag kan styra över. Jordens dragningskraft är ett naturfenomen som jag inte kan komma undan. Allt, och då menar jag ALLT, dras obönhörligt neråt.Jag menar, hängbrösten är ju redan ett faktum. Men nu börjar det fladdra och sladdra lite överallt på kroppen. Kinderna hänger, en liten dubbelhaka kan anas, gäddhäng har jag också fått och till och med lårens hud på framsidan liksom veckar sig lite över knäna. Herregud, jag får faktiskt lite panik. Jag hade tänkt mig att åldras med värdighet, men vad fasen, det är inte roligt att upptäcka ett nytt ålderstecken varje dag.


Jag kan ju försöka intala mig själv att alla "åldersförebyggande" produkter hjälper. Antirynkcremer och ögoncremer som ska smörjas in varenda dag och kväll, inte ser jag någon skillnad. Nä, det är bara att knöla in alla fettvalkar så gott det går, och satsa på ordentliga BH-ar. Det behövs verkligen en stadig BH i dagsläget kan jag tala om. Allting på mig har blivit tyngre, större och mer uttänjt. Jag börjar bli tant. Bara att acceptera sanningen, även om alla gulliga sötnosar runt omkring mig säger snälla saker, så har jag ju en spegel och synen är fortfarande intakt.

Jag får glädja mig åt att jag har ganska fina tänder, vackra naglar och fina ögon. Sen har jag inga celluliter, bristningar eller åderbråck heller, och det får väl räknas som ett plus i protokollet tycker jag. Nä, att åldras är inte särskilt kul, men det går ju inte att undvika tyvärr.  Det är bara att bita i det sura äpplet och se glad ut :)


Utmanad igen :)

1) Fyra arbeten jag har haft i mitt liv:

 1. Cafe Bräket i Slottsskogen
 2. Kokerska på dagis+Textritare till gravstenar på ett stenhuggeri
 3. Undersköterska & mentalskötare
 4. Montör Johnson (no) Controls AB

2) Fyra filmer jag kan se om och om igen:

 1. Å vilket party
 2. Gökboet
 3. När lammen tystnar
 4. Scarface

3) Fyra städer jag har bott i:

 1. Järna ( Vrf står det Överjärna i passet? )
 2. Göteborg
 3. -
 4. -


  4) Fyra tv-serier jag gärna ser:
  OZ, Unga mödrar, SATC, Det okända
   

 5. Fyra ställen jag vill åka till:

  1. Mexico
  2. Nya Zeeland
  3. Irland
  4. Island

6) Fyra webbsidor jag besöker dagligen:

 1. Nyheter 24
 2. Passagen debatt
 3. Blogg.esse
 4. Hotmail

7) Fyra favoriträtter:

 1. Grönsakssoppa
 2. Stuvad spenat
 3. Lax, färskpotatis, kall sås med ishavsrom
 4. Gulashsoppa 

8) Fyra ställen där jag trivs:

 1. Mitt hem
 2. Landet
 3. Botaniska Trädgården
 4. Villa Bel Parc i Slottsskogen

9) Fyra bloggare jag vill utmana att svara på de här frågorna

Mona, Andreas, Jimmy och valfri


Inspiration


Ja välkomna ska ni vara till mitt  NYA POSITIVA LIV  med enbart  POSITIVA TANKAR.  Nu ska det bli andra bullar nämligen. Efter att i flera dagar ha blivit peppad av många fina människor i min närhet, ska jag verkligen försöka se det positiva i allting. Alltså i allt. Jag ska strunta i allt tråkigt och bara göra sånt som jag vill. Inte pressa mig själv att göra saker som jag egentligen inte orkar. Utan bara välja ut det positiva och roliga. Det är jag faktiskt värd har jag förstått nu.

Så ett varmt tack till alla mina fina inspirationskällor
Michelle, Jimmy, Sigge, Mona, Kim, Nina, Carmen, Veronica, Stefan, Basia, Agneta, Marie, Malin, Margareta, Anna, Peter, Annika & Kristina   


Utmaning

Utmaning: alla svar ska börja på första bokstaven i ditt förnamn!
Jag har blivit utmanad av Michelle, så då utmanar jag Mona som också ska börja blogga nu.

Namn: Lotta
Ett ord på fyra bokstäver: Läka
Flicknamn: Linnea
Pojknamn: Liam
Yrke: Lönnmördare
Färg: Lila
Klädesplagg: Luffar-outfit (min dagliga)
Mat: Lax
Sak i badrummet: Lypsyl
Stad: London
Orsak att vara sen: Ledstelhet (typ jag varje morgon)
Något man skriker: Luften är fri för alla!
Film: Lock, Stock and Two Smoking Barrels
Dryck: Latte Macchiato
Band: Lasgo!!!
Djur: Lemur
Snygging: Lotta Gotti (hottie)
Bil: Lamborghini
Sång: Love lockdown
Ordspråk: Lev som om varje dag vore den sista!

Shine on me

Ojsan hoppsan vad energi jag har haft idag! Helt otroligt skönt. Var hos min psykiater i morse och fick två mediciner till som jag ska äta. Det är lite mixat och blandat för min del eftersom jag inte svarar på enbart en antidepressiv, utan får blanda med lite annat. Till slut hittar vi väl något som hjälper någorlunda i alla fall. Finns det liv så finns det hopp :)  Det har varit värsta vårvädret i Gbg idag och det är ju helt underbart när solen värmer ansiktet. Mmm, det är så himla gott och man blir liksom varm i hela kroppen och allt känns så mycket lättare.På hemvägen fick spårvagnen stopp i backen upp från Vasaplatsen, så jag hoppade av och promenerade till Landala Torg. Gick runt och kollade på olika blommor och handlade massor av frukt och grönsaker. Väl hemma gick jag en långpromenad med Freja, som givetvis tvunget måste hälsa på alla "jobbargubbar" i kvarteret, och det var också ett framsteg för min del. Vilade en stund, och gick sen till apoteket med Michelle och Freja.

Nu är lilla Mona här och hälsar på, och snart kommer Carmen och Nina. Då blir det kaffe, te och fruktfrossa och givetvis massa djupa diskussioner. Alltid lika kul :)  Idag mår jag riktigt bra för en gångs skull, och nu ska jag njuta av det så länge jag kan. Vet att kvällen blir lika fin och mysig som dagen har varit.


Ordinary monday

Gårdagens dop blev en mycket lyckad och trevlig tillställning. Jag klarade tröttheten galant. Orkade till och med stanna i Landvetter på hemvägen, hos min styvdotter Virre med familj, för ytterligare en fika och pratstund. Var hemma vid halv elva och var inte ens trött. Ingen blev gladare än jag. Himlans skönt att orka en hel dag och kväll utan trötthet :)

Nu ska jag dra mig iväg till min psykiater. Vet inte riktigt vad hon har kokat ihop tills idag, men vi ska väl prata om hur medicinerna funkar bla. Nä, nu ska jag in och borsta tänderna efter sista kaffekoppen och traska iväg till spårvagnen. Ha en jättefin dag alla, så hörs vi kanske senare.Eventuella kommentarer om mitt läkarbesök idag kan lämnas på sedvanligt ställe ;)

Regnig söndag

Nu bombaderas Göteborg av snöblandat regn. Nyss föll bomullsstora mjuka snöflingor, jippie tänkte jag då för en stund, tills det hela övergick i regn. Den glädjen varade inte länge. Kanske dags att masa sig in i duschen för att kunna åka till dopet idag. Egentligen har jag ingen ork alls till det, men jag får tvinga mig själv, vill inte göra släkten besviken. Så marsh pannkaka och sätt fart. Är nog hemma vid 9 i kväll och då ska jag gå och lägga mig på direkten. Är väldigt trött idag tyvärr.
Men det ska bli väldigt kul att få se minste gossen döpas, och träffa alla andra. Och trevligt med mat och fika efteråt.Sen har vi detta med anonyma kommentarer på min blogg då. Alltså, jag skiter i vad ni skriver till mig. Kalla mig störd, fitta, psyksjuk, dum i huvudet och be mig dö fortast möjligt. Jag bryr mig inte och tar inte åt mig. Vet ni varför? Jo, för jag vet att ovanstående påståenden inte stämmer.
(Förutom det faktum att jag är psykiskt sjuk. Det är jag. Men jag har insikt i mina sjukdomar och är inte psykotisk).  

Däremot - och läs noga nu - så vet jag vilka flera av er är. Och någon gång kommer jag att träffa på er någonstans, det vet jag. Och bara för att jag inte tar åt mig, så betyder inte det att jag accepterar att ni tar er friheten att uttala sådana saker om mig. Ni känner inte mig och kommer aldrig att göra det heller. Jag har sagt det förut, och jag säger det igen;

Allt man gör får man en dag stå för. Alla handlingar man utför får konsekvenser. Allt elakt slår till slut tillbaka mot en själv. Alla människor måste lära sig att stå för vad dom gör och säger. En del vågar det, många gör det inte.  Men oavsett om man har såpass mycket stake i ryggen eller ej, så hinner verkligheten alltid ifatt en i slutändan. Och när den dagen kommer, så måste man fejsa verkligheten även om man inte vågar. Man blir helt enkelt tvungen.


Ännu en dag

Idag har jag varit hos min samtalsterapeut. Michelle var också med eftersom vi redan tidigare bestämt det. Vi skulle prata lite om hur vi haft det under åren som gått, hur det har påverkat henne och mig, dels om mina sjukdomar och dels om all skit vi varit med om och upplevt. Det var rätt skönt att prata av oss lite om saken. Det lättar lite i själen kan man väl säga. Fast såren efter handlingar av andra personer sitter väldigt djupt. Dom kommer aldrig att läka, det vet vi, men forhoppningsvis blekna med tiden. Förlåta kommer vi däremot aldrig  att göra. Önskar jag kunde, men tyvärr.

Nu i kväll har min fd fosterdotter Mona varit här. Vi har fikat och pratat gamla minnen. Hon och Michelle ska på någon fest i morgon kväll, så Mona kommer hit i morgon och skall även sova över. Det blir mysigt, för det var längesen. Älskar när Mona kommer hit, hon är alltid så himla glad, sprudlande och positiv. Hon smittar av sig med sitt underbara sätt :)

På söndag bär det av till Öxabäck. Jag, Sigge, Basia och Jimmy ska på dop. Det är Michelles yngste kusinbarn som ska döpas. Det ska bli så trevligt att träffa mina ex.svågrar, ex.svägerskor, alla deras barn och alla deras barnbarn. Dom är så himla många!  Jag är väldigt glad över att jag fortfarande har kontakt med dom allihop, dels för att jag inte har någon släkt kvar själv, och dels för att dom är så underbart goa :) 

På tal om min egen sk "familj / släkt", eller hur man ska benämna saken, så är jag väldigt glad över att jag avsagt mig all kontakt med dom. Det är det bästa beslut jag någonsin tagit. Hade dom varit normala i huvudet hade jag sett det som en förlust, men nu är dom inte normala någonstans, så då är det enbart en otrolig befrielse att inte ha dom i mitt liv. Och hade dom varit normala så hade jag ju inte heller raderat dom ur huvudet, eller hur?! Så är det med den saken, och så skall det också förbli. Dom existerar inte för mig och mina barn, och inte för någon annan i min närhet heller. Thats it.


Efter vårat samtal idag så säger jag bara: Faan vad gott det var att skriva det.
Adios, good bye, fuck off, färdigt och klart.

Ett kallt liv...brrr

Nu har jag som vanligt vaknat med skallrande tänder, stelfrusna leder och fötter som antagit en mörkblå nyans. Vad är det för fel på våran lägenhet egentligen? Fastän elementen är på så blir det ju inte varmt i alla fall. Det drar från alla håll och kanter, fukten riktigt sipprar inne på badrumsväggarna (kan allt se att det är mögelskadat lite överallt därinne också), och golven är iskalla. Vi bor på första våningen i ett stenhus (=betongghetto) på gaveln med fönster åt tre väderstreck.  
Är detta orsaken till att vi fryser som svin här? Det är flera plusgrader i Gbg, men det känns ju som om vi bor en igloo.

Alla fryser utom Freja, för hon sover alltid under Michelles täcke och är mer än nöjd med det. Katterna däremot, de små stackarna, har vi fått vidta andra arrangemang för. Dom gillar inte när man försöker lägga dom under täcken, för då får dom panik och hysteriska anfall. Dom vill ligga uppe på saker. Men eftersom vi inte vill att dom ska behöva ligga på kalla fönsterbrädor av marmor, så har vi byggt små bon åt dom lite överallt. Vi har ett lager av mjuka fleecefiltar som vi tvättar en gång i veckan och sen viker ihop och lägger på olika ställen. Inne i bokhyllorna och på skänkarna, alla placerade på en nivå där Freja inte kan sticka in sitt stora huvud och skrämma ihjäl dom. Inte kul att nyvakna stirra in i ett stort Dogo Canario-svalg.

Varma upptinande bad i badkaret är inte heller så behagliga längre. Först igår kväll insåg jag vad det var som inte stämde. Här ligger man ihopknycklad med helt böjda ben (och knäna är alltid ovanför vattenytan), och armarna måste ligga helt raklånga jämns med kroppen. Det finns inte en chans att vattnet ens snuddar armhålorna, så trångt är det.
I våran gamla lägenhet där jag badat så gott som dagligen (fast på kvällen) i 17 år fanns det minsann gott om plats. Ni kan ju själva förstå min stora lättnad (eftersom jag är på väg att bli ett riktigt fläskberg) när jag insåg att trängseln beror på att nuvarande badkar är jädrans mycket kortare och smalare. 

Summa summarum så är det bara Gizmo som tycker att tillvaron är behaglig. Men det har han ju alltid tyckt. Han är så nöjd med sitt liv och sitt hem, och är alltid lika cool och avslappnad i alla situationer och miljöer, så länge han får vara med mig. Men han har en liten egenhet den gossen, och det är hans val av "huvudkuddar". Här kommer några bilder på olika sovstöd, samtliga tagna i våran gamla lägenhet (utan marmorfönsterbrädor).


En liten powernap med hakan på blomkrukskanten. Mmmm vad skönt.


En gosig videokamera går också bra. Innan den var det nog bananklasen.


Och sist men inte minst, Gizmos oersättliga favorit. Ett prydnads-får i keramik.


Och en bild som förklarar orsaken till varför katterna blir en aning skraja när Freja kommer och kör in sin dunderskalle :)


I väntan på liemannen

Jag har märkt att de flesta elaka kommentarer som landar i min blogg nästan alltid innehåller ett budskap om att någon eller några önskar att jag ska avlida. Helst så fort som möjligt så att jag gör världen en tjänst. Världen skulle ju bli så mycket bättre om jag dog har jag förstått. Ska jag inte ramla och slå ihjäl mig, så ska jag köpa ett starkare rep nästa gång osv...  Ja, vad säger man om sådana önskningar? Eller vad ska jag tycka om dom? Finns det verkligen någon som på fullaste allvar tror att jag skulle ta så illa vid mig av en kommentar att jag genast skulle ladda puffran och trycka av? Tydligen. Men till er besvikelse kan jag bara säga att jag dör den dagen det är dags. Vi skall ju alla den vägen vandra. 

Tills den dagen kommer kan jag ju bjuda på lite gräsliga bilder av mig själv som jag lovat. Det kommer flera, jag lovar. Måste bara scanna in dom först (eller Michelle rättare sagt, för jag vet inte hur man gör det).Vi börjar med den här. Julafton 2006. Fixa till håret var inte till att tänka på ens den dagen. En liten snajdig hästsvans på sniskan och en Betty Boop-tröja till detta. Sen har vi då våren 2008. Jag och lilla Frejsan som delar på en Tip Top. Även här med en riktig höjdarfrisyr och en nyans
i håret som beror på ett misslyckat försök att färga tillbaka till min riktiga hårfärg.Här har vi lite blandat av "typiskt Lotta". Dels den oerhört fylliga luggen, och dels mina pupiller. Jag ser oftast ut som om jag är hög som ett hus på alla kort. Vanligaste repliken: "Har du tatt tjack här eller?". Sen kan man ju notera att det kanske hade passat bättre med en pushup-bh till det linnet när man ligger inne med mina sadelväskor.Jajamänsan, det slår aldrig fel, smink är inte till att tänka på som vanligt. Alltid lika naturell. Det finns ju faktiskt make-up om man skulle vilja få en jämn hudton tex. Men nej då, varför det?Avslutningsvis kan jag ju bjuda på den här fullträffen. Först och främst så ska ju allting alltid dras till sin yttersta spets. Att blondera håret lite lagom går ju inte. "Kleta på ordentligt med färg den här gången Michelle, så det blir ljust för faan". Sen blev det visst helt vitt. Oj då. Här har jag då också nyligen börjat med en ny medicin som gör att man blir ett riktigt svullo i ansiktet. Ett riktigt psykofarmaka-fejs med andra ord. 

Nä, nu ska jag vika tvätt. Men oroa er inte, det kommer fler bilder.
Tills dess, ha det jättegott alla!

RSS 2.0