Det växer

Nu har vi åkt skytteltrafik fram och tillbaka till landet de två senaste dagarna. Dels har jag och Michelle flyttat massor av växter och buskar, och dels har vi planterat mängder med nytt. Först har vi satt ca 20 syrenplantor i olika färgvarianter, allt från vitt, rosa, ljuslila, mörklila och blått. Kan ni tänka er synen när det blommar nästa vår, för att inte tala om dofterna.

           

Sen har vi också börjat "inreda" den delen av trädgården som skall vara köksträdgården. Här har vi redan rabarber, ett plommonträd, svarta och röda vinbärsbuskar, hallon, blåbär och björnbär. Vi flyttade björnbären hit och byggde en slags klätterställning till dom av en jättestor gammal spalje´. Det blev riktigt fint. Michelle tyckte att det påminde henne om sagoboken Törnrosa. Den här köksträdgården kommer att bli en egen del i trädgården med en portalingång inklädd med klätterväxter som clematis, rosor och luktärtor. Det är även här inne som Michelle har sitt kryddland som är omringat av naturstensgångar. Här kommer senare att planteras allt som går att äta och som vi tycker är gott. Jordgubbar, vita vinbär, krusbär, smultron, tomater, paprika, rädisor och olika sallader. Även äpple, päron och ett annat plommonträd.

           

Tänk bara att varje morgon gå några steg för att plocka vad man vill ha på yougurten, eller att gå och hämta de grönsaker och kryddor man vill ha till middagen, och avslutningsvis hämta bär, rabarber eller frukt för att göra en smaskig dessert.

Kommentarer
Postat av: kimsan

Jojo minsann blommor och blad är din specilitet ( hur det nu stavas ). inklusive bär.

2008-08-15 @ 14:06:13
Postat av: Anonym

Betalar soc detta också eller?

2008-08-16 @ 15:02:41
Postat av: Carmen

det var alldeles för länge sen vi sågs! Kan komma förbi er imorgon om det passar. Kramar!

2008-08-16 @ 16:53:40
URL: http://carmenj.blogg.se/
Postat av: Andreas

Låter som ni har ett riktigt mysigt sommar ställe:) Måste vara hur skönt som helst o bara åka dit o koppla av när ni känner för det:)

2008-08-16 @ 19:06:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0