Freja

Nu har jag och Freja varit ute ett par timmar i det fina vädret. Egentligen ville hon inte följa med hem eftersom hon älskar att ligga i solen. Själv höll jag på att få värmeslag och ville bara hem till duschen. Men Freja lägger sig ner på gräsmattan utanför och vägrar gå. Hon vill att man släpar henne i gräset, särskilt om det är lite nedförsbacke. Till slut följer hon med hem till vattenskålen och hoppar sen glatt ner i badkaret och vill bli duschad med ljummet vatten. Svansen går som en propeller och schampoflaskorna på badkarskanten flyger, men vad gör man inte för att ens lilla älskling ska vara lycklig?

Freja ca 11 veckor gammal   Ca 4 mån, hon är så fin på den bilden   Ca 3-4 mån gammal, jag älskar den minen hon har när munnen är lite halvöppen :-D


Här på bilderna är hon ganska liten. När hon kom hem till oss vid 9 v. ålder vägde hon bara 4 kg och var en rund liten knubbig rulta. Nu är hon 6 mån gammal och väger runt 30 kg. Freja kommer att bli en stor tjej. När man är ute med henne frågar dom flesta om hon är en amstaff eller pitbullkorsning, typ med bullmastiff eller nån liknande ras i. Men icke då, Freja är ingen korsning inte. Hon är en jättefin Perro de Presa Canario (eller Presa Canario, Dogo Canario el. PC). Den här rasen är fortfarande väldigt ovanlig i Sverige och dom flesta höjer på ögonbrynen när man berättar vilken ras hon är. I andra länder har rasen kuperade öron, men som tur är får man inte kupera i Sverige längre, och det är i vilket fall som helst finare med riktiga öron. Nä, nu ska vi ut på balkongen o dricka kaffe och knapra på en smaskig oxstrupe ;)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0